Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Asociația din diasporă „ProMoldova“ a participat în calitate de partener la evenimentul „Ziua Europeană a Limbilor“

Published on: Tue, 10/01/2019 - 14:37

În data de 26 septembrie 2019 Asociația „ProMoldova“ din Viena a participat al doilea an consecutiv, în calitate de partener, la evenimentul organizat de către Centrul Lingvistic al Universității din Viena, „Ziua Europeană a Limbilor“.

 

”Ziua Europeană a Limbilor” este sărbătorită anual, fiind dedicată diversității culturale și lingvistice. La eveniment au participat diverse instituții, asociații si comunități, care au avut ocazia să-și prezinte țara de origine, valorile și tradițiile acesteia. Deschiderea evenimentului a avut loc în sala de festivități de către conducerea Centrului Lingvistic, urmată de workshop-uri bilingve, dată fiind diversitatea comunităților, care s-au desfășurat în spațiile pentru seminare.

 

Reprezentanții Asociației „ProMoldova“ au promovat imaginea Republicii Moldova și au oferit informații turistice utile publicului prezent la eveniment. Vizitatorii curioși de a cunoaște mai multe despre limba română au avut ocazia să participe la workshop-ul de limba română moderat de profesoara de germană-română, Oana Hordineanu. Un moment emoționant în cadrul workshop-lui a fost familiarizarea oaspeților străini cu poetul național Mihai Eminescu, fiind recitate două sonete ale acestuia, în limbile germană și română. De asemenea, vizitatorii evenimentului au avut plăcerea să guste din bucatele tradiționale și vinul moldovenesc. Informațiile oferite de către membrii Asociației despre vinăriile naționale, locurile rurale, tradiția, religia din Republica Moldova, însoțite de materialele promoționale au stârnit interesul publicului de a afla mai multe detalii despre atracțiile turistice ale țării noastre.

 

La eveniment au fost prezenți: Excelenta Sa, Domnul Ambasador al Republicii Moldova în Austria, Victor Osipov, Domnul Director al Centrului de Inovații al Universității din Viena, Bernhard Wundsam, conducătoarea Centrului Lingvistic, Doamna Nicola Kraml, șefa Catedrei română-germană, Doamna Monica Giotis, Domnul Director al Teatrului Pygmalion din Viena, Tino Geirun, membri ai comunității vorbitoare de limba română și publicul larg, dornic de a afla mai multe despre diversitatea cultural-lingvistică.

 

În această activitate, Asociația „ProMoldova“ a fost susținută de Biroul relații cu diaspora și Ambasada Republicii Moldova în Austria.