Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Donare voluntară de sânge va fi organizată în cadrul Zilelor Diasporei 2019

Published on: Tue, 08/06/2019 - 16:42

Biroul relații cu diaspora în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precum și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui organizează Donare voluntară de sînge cu genericul „Salvăm împreună o viață Acasă!”. Evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Diasporei 2019, și are drept scop promovarea securității hemotransfuzionale cu implicarea populației de pe teritoriul Republicii Moldova și a diasporei în donarea altruistă de sânge, contribuind astfel la «dăruirea de viaţă» printr-un act de înalt spirit civic. 

 

Evenimentul se va desfășura în data de 15 august 2019, în or. Chișinău, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16, orele 09.00 – 16.00.  

 

Evenimentul reprezintă o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național de securitate transfuzională, autosigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021. Cheia pentru o transfuzie inofensivă sunt donatorii voluntari şi neremuneraţi, iar promovarea continuă  a donării voluntare a sîngelui este apreciată în politica de sănătate mondială drept condiţia de bază pentru o securitate transfuzională inofensivă. În Republica Moldova numărul donărilor voluntare de sînge se majorează treptat în ultimii ani.