Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Internaționalizarea învățământului superior în Republica Moldova promovată de diasporă

Published on: Mon, 04/10/2017 - 10:16

În perioada 11-13 aprilie 2017, în cadrul Universității Academiei de Științe a Moldovei va fi organizat atelierul de lucru „Promovarea internaționalizării învățământului superior în Republica Moldova”, moderat de Mariana Roșca, cercetătoare la Universitatea DEUSTO, Spania.

 

Scopul proiectului este să promoveze internaționalizarea învățământului superior în Republica Moldova prin prezentarea direcțiilor de internaționalizare la nivel global și a beneficiilor acesteia, dar și prin împărtășirea experienței specifice acumulate în acest domeniu de către sistemul Universității DEUSTO, o instituție de învățământ superior cu tradiții în materie de internaționalizare.

 

Mariana Roșca susține că „internaţionalizarea este viitorul învăţământului la nivel global şi că Moldova trebuie cât mai repede să alinieze acestei tendinţe pentru a beneficia de avantajele fenomenului respectiv şi a oferi generațiilor noi de studenți abilitățile necesare pentru a putea concura pe piața globală a muncii”.

 

În cadrul atelierului vor fi oferite informații despre internaționalizarea învățământului superior, vor fi prezentate bunele practici de internaționalizare a învățământului superior din Spania, sursele de finanțare care pot fi accesate pentru a susține acțiunile de internaționalizare și a crea premise pentru semnarea unui acord de colaborare cu universitățile din Uniunea Europeană.

 

Cunoștințele acumulate de participanți vor servi ca bază pentru dezvoltarea ulterioară a mediului academic și universitar în domeniul respectiv și elaborarea unui plan de acțiuni privind internaționalizarea învățământului superior din țară.

 

Atelierul este organizat în cadrul subprogramului Reîntoarcerea Profesională a Diasporei al programului de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

 

Persoană de contact pentru interviuri și imagini: Mariana Roșca la roshcam@yahoo.com.

 

Locația evenimentului: orașul Chișinău, str. Academiei 3/2, sala Polivalentă (în incinta căminului).

 

 

Viziunile exprimate în acest text aparțin autoarei proiectului și nu reflectă neapărat viziunile BRD, OIM Moldova sau SDC.