Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

LANSAREA PROGRAMULUI DE FORMARE PENTRU PROFESORI DIN CENTRELE EDUCAȚIONALE ALE DIASPOREI ÎN CADRUL ZILELOR DIASPOREI

Published on: Thu, 08/20/2020 - 00:00

La 21 august curent, în cadrul Zilelor Diasporei, Biroul relații cu diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat în cooperare cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) lansează Programul de formare pentru profesori din Centrele Educaționale ale Diasporei.

 

Primul Seminar on-line de inițiere pentru profesorii de limbă română „Predarea-învățarea limbii române în diaspora” va avea loc la 21 august curent, începând cu ora 18.00.

 

Programul va oferi beneficiarilor posibilitatea să-și dezvolte competențele profesionale în predarea-învățarea limbii române, modelul tradițional cu copiii și modelul – la distanță, care vor include și organizarea de imersiuni lingvistice și culturale, concursuri pentru copii, variate activități pentru promovarea Republicii Moldova prin obiceiuri, limbă și tradiții.

 

Programul urmează a fi realizat în perioada 21 august - 02 octombrie 2020 și va avea loc în baza instruirii la distanță.

 

Programul se va desfășura cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) prin intermediul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a.