Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Membrii diasporei participă la Donare voluntară de sânge în cadrul Zilelor Diasporei 2019

Published on: Thu, 08/15/2019 - 13:26

Astăzi, 15 august, în contextul Zilelor Diasporei se desfășoară Donare voluntară de sânge cu genericul „Salvăm împreună o viață Acasă!”. La ceremonia de deschidere au participat cu un mesaj de salut dl Boris Gîlcă, Secretar general de stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dna Svetlana Cebotari, Director Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și dna Uliana Melnic, reprezentant al diasporei în Marea Britanie.

 

Evenimentul are drept scop promovarea donării altruiste de sânge cu implicarea diasporei și cetățenilor de acasă, contribuind astfel la „dăruirea de viaţă” printr-un act de înalt spirit civic.

 

Locația: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16, orele 09.00 – 16.00. Doritorii de a dona sânge urmează să dețină la sine un act de identitate (pașaport/buletin de identitate).  

 

Activitatea reprezintă o măsură a realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național de securitate transfuzională, autosigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021. Cheia pentru o transfuzie inofensivă sunt donatorii voluntari şi neremuneraţi, iar promovarea continuă  a donării voluntare a sîngelui este apreciată în politica de sănătate mondială drept condiţia de bază pentru o securitate transfuzională inofensivă. În Republica Moldova numărul donărilor voluntare de sînge se majorează treptat în ultimii ani.