Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Mesaj către diasporă

Published on: Fri, 03/13/2020 - 13:33

Dragi compatrioți din diaspora,

Înțelegem perfect tensiunea psihologică uriașă care vă apasă în această perioadă de criză. Știm că vă gândiți nu doar cum să vă protejați membrii familiilor aflați alături de dvs., ci și la cei rămași acasă, care și ei trăiesc zile de incertitudine.

Avem convingerea că știți ce comportament responsabil trebuie să aveți în situații extreme. Ceea ce vă rugăm repetat este să manifestați înțelegere și să respectați cu strictețe deciziile autorităților țărilor în care vă aflați. În egală măsură, vă îndemnăm, vă rugăm să vă informați zilnic și despre deciziile instituțiilor de resort din Republica Moldova.

În timpuri de mare confuzie, contează foarte mult să te informezi din surse credibile. Încercați să le evitați pe cele dubioase, iresponsabile, speculative, insuficient documentate sau chiar rău intenționate. Pentru a avea o imagine reală despre evoluțiile în combaterea pandemiei COVID-19, vă recomandăm să consultați periodic paginile web ale următoarelor instituții:
1. Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale
https://www.msmps.gov.md/
2. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
https://www.mfa.gov.md/
3. Ministerul Afacerilor Interne
http://www.mai.gov.md/
4. Poliția de frontieră
http://www.border.gov.md/index.php/ro/

De asemenea, vă îndemnăm să consultați paginile web și de pe rețelele de socializare ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova în țările în care vă aflați. La fel, vă invităm să accesați periodic și paginile Biroului relații cu diaspora, unde plasăm cele mai importante noutăți la subiect. BRD difuzează informații relevante la subiect la adresele electronice ale asociațiilor diasporei și le include în buletinele informative săptămânale.

Deși în măsuri diferite, toți suntem afectați de această pandemie globală. Și pe lângă măsurile practice pe care trebuie să le urmăm, important este să nu lăsăm să ne pătrundă disperarea în suflet.

Cu înțelegere și cordialitate,
Echipa Biroului relații cu diaspora