Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Noi oportunități pentru Republica Moldova la cea de-a II-a ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei

Biroul pentru Relații cu Diasporă al Cancelariei de Stat organizează pe 21 august 2016 a doua ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei / Diaspora Business Forum. Evenimentul este organizat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, cu susținerea organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Societatea Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ).

 

Forumul de Afaceri al Diasporei, cu genericul „Oportunități de dezvoltare locală”, reunește la Chișinău oameni de afaceri și manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova din peste 25 de țări, oficiali guvernamentali, factori de decizie, precum și reprezentanți ai mediului privat din țară.

 

Scopul reuniunii este de a facilita investițiile directe ale diasporei în Republica Moldova, de a crea rețele de excelență în afaceri și parteneriate de afaceri mutual benefice, precum și de a stabili un dialog continuu între participanți.

 

Agenda forumului include teme de discuții de posibil interes pentru oamenii de afaceri din diasporă: „Oportunități de dezvoltare locală”; „Modernizarea sectorului agroalimentar”; „Viitorul domeniului IT și BPO în Republica Moldova”.

 

În același timp, participanții la forum vor avea posibilitatea să afle care sunt trendurile economice, proiectele de importanță națională și oportunitățile de ivestiii directe ale diasporei în Republica Moldova.

 

Diaspora Business Forum e o platformă unică de comunicare și intracțune directă dintre factorii de decizie din țară și potențialii investitori, prin care este reiterată importanța diasporei ca partener de încredere al Guvernului și medului de afaceri din Republica Moldova.