Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Prima ședință de lucru privind inițierea procesului de elaborare a noului Program național privind reintegrarea cetățenilor RM reîntorși de peste hotare

Published on: Tue, 11/17/2020 - 16:58

Astăzi, 17 noiembrie, Biroul relații cu diaspora a convocat prima ședință de lucru cu persoanele responsabile de promovarea și realizarea politicii de stat în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării pentru inițierea procesului de elaborare a unui nou Program național privind reintegrarea cetățenilor RM reîntorși de peste hotare.

 

Angela Stafii, consultant național, a făcut o introducere a conceptului de document ce urmează a fi elaborat și definitivat de comun cu reprezentanții instituțiilor de profil.

 

În cadrul ședinței participanții si-au expus opinia asupra nivelului de implicare instituțională, reieșind din competențele funcționale ale acesteia, precum și despre necesitatea implicării unui număr mai mare de persoane din cadrul altor instituții de profil pentru a acoperi mai multe domenii de interes pentru cetățenii reîntorși de peste hotare.

 

La ședință au fost discutate și alte subiecte din domeniul DMD, fiind stabilită și o agenda pentru următoarele ședințe de lucru și consultări.