Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Profesori din Centrele Educaționale ale Diasporei vor fi instruiți în perioada 12-15 august în cadrul Zilelor Diasporei 2019

Published on: Mon, 08/12/2019 - 15:40

Astăzi, 12 august am dat startul Zilelor Diasporei 2019 prin desfășurarea primului eveniment și anume, Cursul de instruire pentru profesorii Centrelor Educaționale ale Diasporei.

 

Cursul va avea loc în perioada 12-15 august și este organizat de către Biroul relații cu diaspora în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM).

 

Menționăm că, instruirea este organizată la solicitarea profesorilor din diasporă și întrunește 12 participanți din Franța, Grecia, Italia, Portugalia, Irlanda, Federația Rusă și Georgia.

 

În cadrul cursului, beneficiarii vor fi instruiți de către experții ANTEM pe marginea următoarelor subiecte: managementul educației lingvistice în Centrele Educaționale ale Diasporei, prezentarea materialelor didactice elaborate pentru copiii din diasporă - Ghid, Curriculum la Limba Română și manuale nivel A1, A2, Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi, formarea competenței lingvistice și pragmatice, și alte subiecte.

 

La finalul cursului, participanții vor beneficia de un master-class: „Predarea-învățarea limbii române pentru copiii din diasporă”.