Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediția 2019, lansat oficial

Published on: Wed, 08/21/2019 - 16:31

La data de 21 august curent, a avut loc deschiderea oficială a Programului DOR Diasporă*Origini*Reveniri. Alături de participanţi, părinţii acestora şi organizatori, la eveniment au participat şi reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministru și Adrian Băluțel, secretar de stat în domeniul tineretului și sportului.

 

În mesajul de salut, Liliana Nicolaescu-Onofrei a menționat: „Ne bucurăm că sunteți aici împreună cu părinții și manifestați interes pentru tot ceea ce înseamnă Moldova, limba română, istorie, cultură, tradiții.”

 

La rândul său, Adrian Băluțel a remarcat că DOR este special datorită faptului că oferă participanților posibilitatea de a-și cunoaște originile: „Voi (n.r. participanții) sunteți și veți fi în continuare cei mai fideli ambasadori ai Republicii Moldova, și anume prin acest fapt programul este extrem de important”.

 

DOR-uleții au evoluat cu un program artistic, prezentându-și echipele, iar părinții acestora au pregătit un mesaj emoționant în care au redat dragostea și dorul de țară, adresând cuvinte de mulţumire Biroului Relaţii cu Diaspora - organizatori ai programului DOR, pentru oportunitatea oferită copiilor din diasporă de a reveni la baştină şi a-şi cunoaşte originile.

 

În acest an, Programul DOR se desfășoară în perioada 19-28 august la pensiunea "La Popas", s. Molovata Nouă și participă 120 de copii din 22 de țări.  

 

Programul DOR Diasporă*Origini*Reveniri este organizat anual de către Guvernul Republicii Moldova și oferă șansa copiilor și tinerilor din diasporă de a-și vizita țara de origine, de a cunoaște valorile și tradițiile naționale, de a comunica în limba română și de a lega prietenii, fiind un loc de întâlnire a diferitor culturi, datorită mediului divers din care revin.