Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Recomandările pentru cetățenii moldoveni referitoare la cazurile de coronavirus din Italia și măsurile întreprinse la frontieră în contextul de protecție și prevenire a acestuia

În contextul creșterii numărului de focare şi de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus) în regiunile de nord ale Republicii Italiene, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetățenilor Republicii Moldova aflați în această țară să respecte cu strictețe indicațiile autorităților italiene referitoare la situația epidemiologică de moment.

 

Ministerul italian al Sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat (salute.gov.it/nuovocoronavirus), lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se comunică informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Prin urmare, persoanele sunt rugate să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă doar în cazurile de strictă necesitate, precum şi să întreprindă acțiunile necesare referitoare la igienă şi dezinfecție. La fel, întru evitarea aglomerațiilor şi expunerii la riscurile de infecții, pe perioadă respectivă, conaționalii sunt rugați să se adreseze pentru servicii consulare, doar în cazuri de urgență şi situații excepționale, la Consulatele Republicii Moldova din Milano și Padova.

 

De asemenea, Poliția de Frontieră a întreprins și va continua să implementeze toate măsurile necesare, în limita competențelor, pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătații publice.

 

Pentru mai multe detalii accesati linkurile:

 

https://bit.ly/3c62sPC 

https://bit.ly/32oOELD