Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Reprezentanți ai Băncii Mondiale în vizită la BRD

Published on: Thu, 10/24/2019 - 15:14

Astăzi, 24 octombrie, echipa BRD a avut o întrevedere cu dl Shawn Tan, specialist superior sector privat la Banca Mondială. 

 

Discuțiile s-au axat pe aspecte privind migrația și economiile financiare, precum și pe modalitățile în care diaspora investește în țara de origine. Reprezentantul BM a fost interesat de programe, idei, viziuni și direcții pe care BRD se va concentra în viitor pentru a spori implicarea diasporei acasă.

 

La rândul său, dnul Valeriu Turea, Șef a.i. al BRD, a menționat că migranții resortisanți din Republicia Moldova au spirit întreprinzător, reușind să lanseze afaceri de succes inclusiv  înafara țării. Diaspora se implică și investește în dezvoltarea localităților de baștină, astfel există speranța reîntoarcerii cetățenilor noștri de peste hotare și stabilirea lor cu traiul permanent în localitatea de origine.

 

Totodată, dumnealui a menționat că guvernarea actuală a elaborat măsuri pentru a favoriza și încuraja acest lucru prin consolidarea încrederii în mediul de afaceri, combaterea corupției, excluderea ingerinței politicului în afaceri ș.a.