Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Reprezentanții diasporei pot deveni membri voluntari ai birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite peste hotare în circumscripția uninominală nr. 50

Stimați membri ai diasporei,

 

Pe data de 20 octombrie curent vor fi organizate alegeri parlamentare noi în unele circumscripții uninominale, inclusiv în circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova.

 

Comisia Electorală Centrală, prin hotărârea nr. 2696 din 14 septembrie curent, a stabilit organizarea secțiilor de votare în străinătate.

 

Conform Programului calendaristic, aprobat prin hotărârea CEC nr. 2550/2019, Consiliului electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 50 urmează a fi prezentate candidaturile membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare.

 

Invităm cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova, care se află în afara țării să se implice activ și voluntar în procesul electoral, devenind membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite peste hotare, care împreună cu colegii din cadrul misiunilor diplomatice să asigure realizarea eficientă și transparentă a activității acestor birouri în ziua alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie curent.

 

Persoanele interesate se pot înscrie până la data de 23 septembrie, curent, prin e-mail sau depunerea unei cereri la reprezentanța diplomatică (ambasadă/consulat) din țara în care se află sau la adresa brd@gov.md.

 

Pentru informații suplimentare apelați: (022) 201-891; (022) 250-350.

 

Lista secțiilor de votare propuse pentru a fi organizate în străinătate în circumscripția electorală uninominală nr. 50