Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Șefa BRD, alături de diasporă la Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză

Published on: Mon, 11/27/2017 - 16:47

La data de 26 noiembrie, Șefa Biroului relații cu diaspora (BRD), Olga Coptu a participat la marcarea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză cu genericul „Scumpă țară și frumoasă”.

 

Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Miorița” din Portugalia în colaborare cu Centrul Cultural Moldav, Asociația Parohialā Ortodoxă din Algarve, Centrul Educațional din Cascais şi întreaga comunitate a moldovenilor din Portugalia. De asemenea, evenimentul s-a desfășurat grație suportului Ministerului Educației Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova și Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat.

 

Programul festiv a inclus numere artistice, prezentate de către cetățenii noștri stabiliți în Portugalia. Costi Burlacu și Corina Țepeș, artiști din Republica Moldova îndrăgiți de multă lume, au încins atmosfera de sărbătoare, dându-i un colorit aparte evenimentului.

 

În cadrul vizitei în Portugalia, Șefa BRD a avut întâlnire cu diaspora Republicii Moldova din Portugalia, pentru discuta despre unele proiecte noi care urmează a fi realizate în comun cu BRD. În această ordine de idei, Olga Coptu a ținut să le vorbească conaționalior noștri din Portugalia despre Bienala Diasporei, invitându-i să participe la acest eveniment care se va desfășura la 26 decembrie a.c.

 

Totodată, Olga Coptu a dialogat cu câțiva copii participanți ai Programului guvernamental DOR - Diaspora * Origini * Reveniri, pentru a afla care sunt impresiile acestora și propunerile pentru următoarele ediții.