Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

UN ALTFEL DE DOR: LA DISTANȚĂ, DAR TOTUȘI ÎMPREUNĂ!

Published on: Fri, 08/14/2020 - 00:00

SINTEZA ZILEI A CINCEA

 

Cea de-a cincea zi a Programului DOR a fost una plină de surprize noi și activități interesante. 

 

Programul a început cu tradiționala înviorare de dimineață. Cornel și colegii din echipă au transmis multă energie pozitivă și au creat dispoziție frumoasă, desigur sub regia lui Andrei.

 

Până la prezentarea Agendei zilei, Irina a făcut totalurile zilei anterioare, menționând copii care au participat activ la concursul „Cunosc tradițiile țării mele”. 

 

A urmat cel de-al cincilea concurs, „Moldova, te iubesc!”. Copii au transmis filmulețe video foarte inspirate despre dragostea lor de Moldova.

 

Activitatea pe platforma zoom „O zi în Parlamentul Republicii Moldova” a început cu un cuvânt de salut din partea Secretarului general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii. Elena Căpățină, șefa Centrului vizite și informare a Parlamentului RM, a făcut o prezentate generală despre funcțiile, atribuțiile de bază, structura, programul de lucru, modalitățile de comunicare cu autoritatea legislativă a statului etc. A urmat turul ghidat al clădirii Parlamentului și concursul interactiv moderat de Victor Pruteanu, șef al Secției multimedia și rețele de socializare. Copiilor care au răspuns corect la întrebările privind activitatea Parlamentului li s-au oferit cadouri surpriză. La finalul ședinței, doruleții au avut posibilitatea să pună întrebări și să primească răspunsuri din partea deputaților Dumitru Alaiba, Galina Sajin, Nicolae Pascaru.

 

La activitatea „Descoperă Moldova” copiii au fost invitați virtual la Lacul Albastru, situat la marginea satului Naslavcea, raionul Ocnița. Cândva, acolo a fost o carieră de argilit părăsită; cu timpul, locul s-a transformat într-un lac impresionant, de culoare turcoaz, cu o plajă de grafit. 

 

La sfârșitul zilei, a avut loc live-ul „99 de cumetri cu Irina și Cornel” care împreună cu invitații emisiunii au creat o atmosferă plăcută și plină de haz.

 

Fiți cu ochii pe noi, să vedeți ce urmează în cea de-a șasea zi a Programului DOR!