Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

UN ALTFEL DE DOR: LA DISTANȚĂ, DAR TOTUȘI ÎMPREUNĂ!

Published on: Sat, 08/15/2020 - 00:00

SINTEZA ZILEI A ȘASEA

 

Cea de-a șasea zi a Programului DOR a fost, la fel ca și precedentele, una plină de surprize și activități interesante, dar și cu aromă de pâine și plăcinte.

 

Programul a început cu tradiționala înviorare de dimineață. Cornel, Carina și Cătălin au transmis multă energie pozitivă și au creat dispoziție bună, desigur sub regia lui Andrei.

 

Până la prezentarea Agendei zilei, Irina a făcut o retrospectivă a zilei anterioare, menționând doruleții care au transmis filmulețe video emoționante la concursul „Moldova, te iubesc!”. 

 

A urmat cel de-al șaselea concurs, „DOR de peste tot”. Și de aceasta data, doruleții au transmis fotografii folosind imagini cu „Dor” pe fundalul unor monumente istorice din localitățile, orașele în care se află.

 

La atelierul practic „Coacem pâine și plăcinte”, doruleții au avut posibilitatea să viziteze virtual gospodăria țărănească Eco-Resort Butuceni din Orheiul Vechi. Bucătăreasa, dna Stela, a împărtășit secretele rețetei tradiționale de coacere a pâinii, colăceilor, hulubașilor și plăcintelor de casă – bucate îndrăgite de moldoveni. Doruleții au făcut cunoștință cu întreg procesul tehnologic de obținere al pâinii, folosind ingredientele necesare pentru aluat, frământatul, creșterea și transformarea acestuia în produs finit. 

 

La activitatea „Descoperă Moldova” copiii au fost invitați virtual la Moara de vânt din satul Beșalma. De mai bine de un secol și jumătate, pe un deal de la marginea acestui sat pitoresc, se află o moară de vânt, de care  putem vedea doar în cărțile vechi. Construcția este încă funcțională, iar localnicii, uneori, se mai folosesc de ea.

 

Fiți cu ochii pe noi, să vedeți ce urmează în cea de-a șaptea zi a Programului DOR!