Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Vizită de monitorizare în Portugalia a trei centre educaționale din zece lansate în diasporă

În perioada, 11-14 martie 2017, o delegație din Republica Moldova, formată din reprezentanți ai Biroului Relații cu Diaspora (BRD), OIM Moldova, Ministerului Educației și ai Cancelariei de Stat și din care va face parte șefa (BRD), Olga Coptu se va afla în într-o vizită de lucru și de monitorizare în Portugalia a inițiativelor educaționale ale diasporei moldovenești din această țară, în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub.

 

Delegația de la Chișinău va vizita centrele educaționale lansate în urma concursului de granturi ale programului Diaspora Engagement Hub în orașele Barreiro (11 martie), Cascais (12 martie) și Faro (13 martie) și se va întâlni cu moldovenii stabiliți în aceste localități. De asemenea, este prevăzută o întâlnire cu diaspora din orașul Lisabona, pe 11 martie.

 

Cele trei centre educaționale în diasporă au fost deschise în Portugalia de/pe lângă Asociația culturală a Imigranților Moldoveni „MIORIȚA” (Barreiro); Centrul educațional al diasporei moldovenești din Cascais; Asociația cultural-religioasă (Școala parohială) ”LusOrtodoxia” (Faro).

 

Vizita în Portugalia are și scopul de a fortifica contactele și colaborarea cu diaspora Republicii Moldova din Portugalia, cu Ambasada Republicii Moldova din Portugalia precum și cu autoritățile de resort portugheze, în vederea sporirii protecției și drepturilor cetățenilor moldoveni din Portugalia.

 

Pe 14 martie, delegația din Republica Moldova se va întâlni cu reprezentanții Serviciului Portughez de Imigrare, Lisabona; ai Consiliului Portughez pentru refugiați, Lisabona și cu reprezentanții Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație din Portugalia.

 

Subprogramul de susținere a Centrelor Educaționale în Diasporă face parte din programul Diaspora Engagement Hub, implementat de BRD, în parteneriat cu OIM Moldova și Ministerul Educației. Susținerea financiară este asigurată de proiectul „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine”, finanțat de Fondul pentru dezvoltare internațională al OIM.

Agenda vizitei, aici.

Dates: 
Saturday, March 11, 2017 - 10:00 to Tuesday, March 14, 2017 - 17:00