Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Apel de participare la Cursul online ”Abilitarea Diasporei în domeniul creării și consolidării Asociațiilor de Băștinași”

Biroul relații cu diaspora (Cancelaria de Stat) în parteneriat cu PNUD Moldova lansează Cursul online ”Abilitarea Diasporei  în domeniul creării și consolidării Asociațiilor de Băștinași”.

 

Scopul activității este dezvoltarea capacităților și sporirea cunoștințelor membrilor din Diaspora în domeniul valorificării potențialului acesteia pentru dezvoltare locală și creării Asociațiilor de Băștinași.  

 

Cursul este destinat membrilor activi din Diasporă/liderilor Asociațiilor Diasporale și se va desfășura în format online, după modelul ”Formări de formatori”, în cadrul a trei sesiuni lunare, consecutive, cu începere din Aprilie 2021. După finalizarea cursului, BRD, PNUD și Elveția vor susține în continuare beneficiarii în diseminarea cunoștințelor acumulate și a experiențelor aflate în rândul altor cetățeni Moldoveni aflați în țările de destinație.

 

Mai multe detalii despre Curs, criterii de eligibilitate, beneficii, subiecte și procedura de aplicare Vă invităm să vedeți AICI.

 

Inițiativa se realizează în cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) implementat de PNUD, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).