Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Biroul relații cu diaspora a participat în cadrul Zilelor Diasporei la nivel local desfășurate în s. Avdarma, UTA Găgăuzia

Published on: Wed, 08/25/2021 - 14:08

În localitatea Avdarma, recent au avut loc mai multe manifestări dedicate Zilelor Diasporei la nivel local. În deschidere a avut loc o competiție de șah între adulți și copii, la Casa de Cultură. Ulterior, s-a desfășurat ședința Asociației de băștinași ”Patria mea Avdarma” prezentarea colaborării cu diaspora pentru susținerea dezvoltării Muzeului de istorie din localitate, iar în final, un concurs de quiz-uri pentru tineri și program artistic.

 

În cadrul Ședinței Asociației de băștinași, reprezentanții autorităților publice locale au menționat direcțiile principale de activitate cu implicarea diasporei, precum și intenția de elabora Strategia de dezvoltare socio-economică a localității. În același timp, reprezentantul BRD prezent la eveniment, a remarcat colaborarea exemplară a localității cu băștinașii stabiliți peste hotare și a adresat felicitări pentru obținerea finanțării în cadrul programului DAR 1+3 cu proiectul ,,Reabilitarea străzilor în satul Avdarma – oportunități sporite pentru dezvoltarea social–economică”.

 

Este de menționat că suportul membrilor diasporei a contribuit la implementarea mai multor proiecte de dezvoltare locală printre care, inaugurarea Muzeului; echiparea unei săli de sport pentru tenis de masă și construirea unui cort pentru tenis; amenajarea parcului din localitate, ș.a. Pentru o mai bună conlucrare și colaborare cu cetățenii activi din afara țării, primăria localității în colaborare cu Asociația de băștinași au creat o pagină web unde este reflectată viața satului și evenimentele locale. Iar fiece dimineață pentru locuitorii din Avdarma începe cu onorul pentru imnul de stat care este difuzat la postul local de radio.

 

Evenimentul a reprezentat un prilej în plus pentru autoritățile publice locale să stabilească noi repere de colaborare cu diaspora.