Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

BRD - 10 ani de activitate!

Published on: Wed, 10/19/2022 - 11:50

Oameni și destine, dedicație și entuziasm, aspirații și eforturi consolidate spre atingerea obiectivelor - de 10 ani toate aceste componente constituie Biroul relații cu diaspora. În cadrul instituției de-a lungul timpului s-au perindat echipe competente, care au generat proiecte ingenioase și atractive, care și astăzi continuă să fie implementate cu succes.

 

Toate acestea sunt înfăptuite cu drag și din respect, pentru cetățenii țării noastre, care fiind marcați de anumite circumstanțe au ales să-și construiască un viitor peste hotare. Chiar dacă cifrele sunt impunătoare, valoarea acestui potențial uman din diaspora este inestimabilă. Profesionști, intelectuali, cu dor de casă și dragoste de neam, conaționali din toată lumea sunt acei pentru care există Biroul relații cu diaspora.

 

Data de 19 octombrie este semnificativă pentru Biroul relații cu diaspora. Este ziua când Biroul a fost înființat, iar astăzi se împlinesc 10 ani de la fondare (Hotărîrea Guvernului nr.780 din 19.10.2012).

 

Precum este firesc la o aniversare, sentimentele noastre de recunoștință se îndreaptă spre acei care au pus bazele BRD, foști și actuali colaboratori ai Biroului, membri activi ai diasporei, parteneri de dezvoltare, voluntari, toate persoanele care s-au implicat și  contribuit la formarea, dezvoltarea și activitatea Biroului.

 

Pornind de la misiunea BRD, care constă în asigurarea coordonării politicii în stat în domeniul relațiilor cu diaspora, putem remarca că pe parcursul celor 10 ani de activitate s-a reușit realizarea mai multor scopuri. Au fost implementate programe și proiecte  care au contribuit la păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale şi lingvistice ale moldovenilor de peste hotare, la valorificarea potențialului uman și material al diasporei.

 

De un deceniu încercăm să menținem legătura cu cetățenii Republicii Moldova, stabiliți peste hotare, să-i facem auziți, să le întindem o mână de ajutor, să-i susținem și să scurtăm distanțele. Am reușit să implicăm în discuții conaționali din diasporă și reprezentanți ai autorităților centrale, astfel încât să avem o cooperare  durabilă și eficientă.

 

Dragi conaționali, vă dorim sănătate, bunăstare și vă rugăm să nu uitați că indiferent unde vă aflați, BRD este al dumneavoastră, al tuturor și așteaptă un gest de răspuns la mâna pe care v-o întinde cu prietenie.

 

Rămânem deschiși spre colaborare și suntem conștienți de faptul că, întotdeauna există loc pentru mai bine și spațiu pentru mai mult.

 

#Împreunăfacem!