Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

BRD și OIM își vor consolida eforturile de cooperare

Published on: Tue, 11/22/2022 - 13:47

Reprezentanții Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova (OIM), Ghenadie Crețu, coordonator al Programului „Migrație și Dezvoltare” și Vitalie Varzari, asistent al aceluiași program, s-au aflat într-o vizită de lucru la Biroul relații cu diaspora (BRD) pentru a discuta despre planurile de activitate, stabilite pentru finele acestui an.

 

Un subiect de o importanță majoră, abordat în cadrul dialogului se referă la organizarea Zilei Internaționale a Migrantului, care este marcată anual la data de 18 decembrie. În context, au fost propuse mai multe acțiuni comune pe care intenționează să le desfășoare OIM în parteneriat cu BRD. Totodată, reprezentanții OIM ne-au informat despre proiectele de viitor, și anume, acordarea suportului la identificarea de chirie pentru refugiații ucraineni, precum și implicarea ulterioară în dezvoltarea digitalizării serviciilor consulare pentru diasporă.

 

De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea participării reprezentanților BRD la Forumul Internațional privind Statistica Migrației, care va avea loc la începutul anului 2023.

 

La rândul lor, reprezentanții BRD au enunțat prioritățile Biroului pentru anul viitor, printre care se numără reanimarea CIDMD, implementarea programelor de suport pentru diasporă, relansarea programului de stagii pentru tinerii din diasporă, etc. Șefa BRD, Nadejda Zubco, a apreciat deschiderea reprezentanților OIM de a se implica prin intermediul noului proiect, în susținerea BRD la dezvoltarea strategică și instituțională.