Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

BRD va susține comunitatea moldovenilor din Spania, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Națiunilor, ediția a XV-a

Published on: Mon, 09/19/2022 - 14:01

De fiecare dată suntem bucuroși când ne contactează conaționalii noștri din diasporă și avem un sentiment de împlinire, atunci când suntem implicați în anumite acțiuni, la care știm că putem fi utili.

 

O discuție productivă a avut loc astăzi pe platforma zoom, între echipa BRD și dna Silvia Caciuc, reprezentantă a comunității moldovenilor din Benidorm, Alicante. Deși, dna Caciuc este plecată de ani buni în Spania împreună cu familia, dânsa nu-și uită rădăcinile strămoșești și locul natal, de aceea este mereu activă și implicată în organizarea mai multor activități, menite să promoveze imaginea pozitivă a Republicii Moldova în străinătate.

 

Un eveniment despre care ne-a informat interlocutorul nostru, este planificat pentru data de 16 octombrie curent, unde concetățenii noștri din Benidorm intenționează să participe la Ziua Națiunilor, ediția a XV-a. În contextul dat, a fost solicitat suportul BRD în ceea ce privește aprovizionarea cu materiale informative despre țara noastră, dar și oferirea unor obiecte reprezentative.

 

Tot în cadrul discuției, șefa BRD Nadejda Zubco, a vorbit despre activitatea Biroului și i-a sugerat dnei Caciuc, care muncește în domeniul medical în Spania, să identifice printre colegii săi, medici originari din Moldova și să-i încurajeze ca să se includă în rețeaua DiaMed.MD, lansată de USMF “Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora. Amintim că, această rețea este destinată tuturor conaționalilor antrenați în activități de cercetare, didactică, clinică în domeniul medicinei peste hotare și a are scopul de a facilita transferul de cunoștințe în acest domeniu.

Înregistrarea pe platformă se poate face, accesând următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnBJqyDzcgaECvQOytdmRDSEgTkUFdUGkRj9LFoZAvYhBnkg/viewform