Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Campania ”Ghiozdanul călător”

Published on: Wed, 09/01/2021 - 15:10

Campania ”Ghiozdanul călător” - la cea de-a doua ediție

 

Mai mulți elevi din Republica Moldova au mers astăzi la școală cu ghiozdane oferite de către conaționali din diasporă, care au donat bani dar și rechizite școlare copiilor din familii social vulnerabile în cadrul campaniei „Ghiozdanul Călător”. Campania este organizată de Asociația Obștească „Help”, fondată de Viorica Țîmbalari, juristă stabilită în Franța, și se află la cea de-a doua ediție.

 

Cele aproximativ 300 de ghiozdane au fost procurate cu sprijinul reprezentanților diasporei din Franța, dar și din  Spania , Italia, Germania și Republica Moldova. Transportarea coletelor cu ghiozdane și rechizite, din Franța a fost gratuită. Tot în cadrul campaniei „Ghiozdanul călător” au fost donate și  10 calculatoare pentru 10 familii din partea donatorilor moldoveni care dețin companii în Franța.

 

Viorica Țîmbalari, inițiatoarea  acțiunii de caritate a mulțumit atât conaționalilor din diasporă pentru contribuțiile aduse cât și voluntarilor Asociației Obștești „Help”, care au facilitat distribuirea ghiozdanelor în raioanele Edineț, Criuleni, Dănceni, Cantemir, Drochia, Cimișlia, Călărași, Ialoveni și multe alte localități. „Educația nu este răspunsul la întrebare. Educația este calea spre răspunsul la toate întrebările”, a menționat Viorica Țîmbalari, aducând sincere mulțumiri organizatorilor acestei campanii.