Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Campania „Un ghiozdan pentru un Puhoian/Ialovenean” - la a doua ediție

Published on: Thu, 08/26/2021 - 15:04

Pentru că începutul unui nou an școlar este foarte aproape, grijile părinților și ale elevilor sunt la ordinea zilei. Dar se pare că subiectul este unul de interes și pentru conaționalii stabiliți dincolo de hotarele țării. Tatiana Nogailîc, președintele Asociației ”Assomoldave”, mediator intercultural, stabilită la Roma în Italia este implicată în mod special în activități sociale și de voluntariat în localitatea de baștină, îndreptățind astfel titlul de ”Cetățean de Onoare al satului Puhoi, Ialoveni”.

 

Recent, dna Nogailîc, cu suportul și implicarea mai multor oameni de bună credință din diasporă, au reușit să achiziționeze 90 de ghiozdane destinate copiilor care vor merge în clasa întâi, aceștia fiind atât din Puhoi cât și din Ialoveni. De asemenea, două ghiozdane, din cele achiziționate de către conaționalii din Italia, vor ajunge la Obreja Veche, raionul Fălești. Campania ”Un ghiozdan pentru un Puhoian/Ialovenean” se află la cea de-a doua ediție, iar pe lângă ghiozdane, dna Nogailîc, împreună cu echipa sa frumoasă, au procurat și patru salopete de muncă, pentru personalul tehnic al liceului din satul Puhoi, Ialoveni.

 

 ”Să nu uităm de unde am plecat și de cei mai triști ca noi”, a scris Tatiana Nogailîc pe pagina sa de Facebook, aducând sincere mulțumiri, angajaților serviciului vamal care au informat autorii campaniei despre procedura de vămuire a coletelor expediate. În aceiași ordine de idei, dna Nogailîc a mulțumit și șoferului care a transportat la un preț redus ghiozdanele. Echipa Biroului relații cu diaspora aduce mulțumiri și recunoștință conaționalilor implicați în activități sociale și de caritate, atât echipei dnei Tatiana Nogailîc, cât și altor moldoveni din afara țării.