Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Consiliul Coordonator al Diasporei din Irlanda a organizat un eveniment dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova

Published on: Mon, 09/19/2022 - 13:14

Sentimentele vin din interiorul sufletelor, iar dorința de a face lucruri frumoase poate fi realizată cu eforturi comune. Probabil că această afirmație ar avea-o în gând mulți concetățeni de-ai noștri, aflați peste hotare, nu în zădar sunt așa de activi în a organiza atâtea acțiuni culturale, educaționale etc. Zilele acestea, noi cei de la BRD, am admirat mai multe evenimente culturale, organizate cu implicarea membrilor diasporei, care sunt uniți de un sigur DOR - cel de Moldova.
 
Unul dintre acestea, care ne-a sensibilizat, a fost organizat pe 11 septembrie, de către Consiliul Coordonator al Diasporei din Irlanda în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova de la Dublin.
 
Evenimentul, dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova, care s-a desfășurat în Țara Smaraldului, a întrunit oficiali irlandezi și membri ai corpului diplomatic, conaționali de-ai noștri, precum și reprezentanți ai unor comunități diasporale din țările prietene.
 
O expoziție impresionantă de pictură cu lucrări ale pictorilor moldoveni a putut fi admirată de vizitatori, iar ambianța de sărbătoare a fost asigurată de talentele din diasporă în cadrul unui program cultural-artistic.