Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Consultare publică privind Platforma web de comunicare în domeniul Diaspora-Migrație-Dezvoltare

Stimați membri ai diasporei,

 

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat intenționează să lanseze o Platformă web de comunicare în domeniul Diaspora-Migrație-Dezvoltare, care va oferi informații și ghidări ușor accesibile pentru implicarea diasporei la dezvoltarea Republicii Moldova și consolidarea dialogului Diasporă – Guvern / Diasporă – Diasporă.

 

De asemenea, Platforma va oferi oportunitatea de consolidare a parteneriatelor pe domenii de interes comun (economic, social, cultural, financiar, voluntariat, filantropie) a persoanelor calificate/asociații și comunități din diasporă, Guvern, autorități publice centrale și locale, mediul academic, sectorul privat, mediul de afaceri, asociațiile de băștinași, comunitățile locale, societatea civilă. 

 

Platforma digitală va fi parte a spațiului unic de web hosting al Guvernului RM și va fi interconectată cu pagini oficiale ale autorităților din Republica Moldova și organizații non/interguvernamentale care prezintă interes pentru reprezentanții diasporei și cetățenii Republicii Moldova.

 

Platforma este destinată următoarelor grupuri-țintă: 

•originarii RM stabiliți peste hotare, care vor să mențină legături sustenabile cu Republica Moldova;

•originarii RM stabiliți peste hotare, care vor să revină acasă; 

•cetățenii RM care vor să plece peste hotare;

•instituții din mediul public, academic, privat și de afaceri din RM.   

 

În acest context, BRD invită membrii diasporei la consultarea publică privind designul și funcționalitatea viitoarei Platforme pentru data de 27 februarie 2021 (zi de sâmbătă), ora 15:00 (ora Chișinăului).

 

Evenimentul va avea loc online pe platforma zoom. 

 

Doritorii de a participa sunt rugați să se înregistreze până în data de 26 februarie (17:00, ora Chișinăului) la următorul link: https://forms.gle/3PP7ZqpsGU3XrnCD6