Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Diaspora din Marea Britanie va organiza evenimentul caritabil ”Colindăm și donăm”

Published on: Fri, 11/12/2021 - 12:19

 

Deși suntem abia la începutul lunii noiembrie, atmosfera sărbătorilor de iarnă se face tot mai simțită. În marile orașe au fost deja instalate decorațiunile, iar achiziționarea cadourilor este în toi. Tot în aceatsă perioadă sunt lansate și Campaniile de caritate, ce au drept scop susținerea familiilor social vulnerabile.

 

 A devenit o tradiție deja, pentru multe Asociații și comunități de moldoveni din întreaga lume, să adune resurse materiale și financiare pe care să le doneze, în mod special copiilor din Republica Moldova.

 

 Chiar dacă sunt departe de țara în care s-au născut și au destule preocupări, la locul de reședință, membrii Asociației Moldovenilor din Marea Britanie, sunt cu gândul acasă. Drept dovadă este și cea de-a VII - a ediție a evenimetului ”Colidăm și donăm”, care se va desfășura la 12 decembrie 2021. Pe parcursul ultimilor ani, acesta a devenit o bună tradiție în rîdurile diasporei din Marea Britanie, unde copiii pot afla despre datinile neamului și despre valorificarea acestora.

 

După un an de pauză, cauzată de pandemia de COVID 19, Evenimentul ”Colindăm și donăm” își face din nou apariția. Diaspora va avea parte de muzică și dansuri tradiționale, colinde și bucate ca acasă, gătite de către spiridușii voluntari. De această dată susținând o cauza caritabilă. Este vorba despre procurarea unui microbus specializat pentru copiii cu dizabilități din Moldova.

 

 ”Pentru a face o schimbare cât de mică, dar atât de importantă, anul acesta suntem alături de MADAid, ajutând la procurarea unui microbus adaptat pentru copiii cu nevoi speciale. Microbuzul va transporta zilnic, copiii cu nevoi speciale din 10 sate și le va oferi incluziune, educație, dragoste și îngrijire. Să contribim la crearea unei lumi în care copiii și adulții cu nevoi speciale, au aceleași oportunități ca și noi”, este mesajul organizatorilor evenimentului caritabil. Detalii în următorul link: https://fb.me/e/1R9nkpj2I