Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Echipa Biroului relații cu diaspora în dialog cu Galina-Carina Condrea, consilieră în integrare, la Nürnberg, în Germania

Published on: Tue, 09/12/2023 - 14:56

Galina-Carina Condrea, consilieră în integrare, stabilită în Germania, fondatoare și președinte a Centrului Cultural Moldovenesc, cu sediul în cadrul Centrului Cultural Româno-German „Dumitru Dorin Prunariu” din orașul Nürnberg. a vizitat recent Biroul relații cu diaspora. Invitata a menționat care sunt cele mai importante evenimente pe care au reușit să le organizeze în cadrul comunității în acest an, punctând totodată și activitățile pe care urmează să le desfășoare, prioritar fiind cursul de limba română, pentru generația în creștere, care se bucură de succes și de un interes sporit din partea conaționalilor noștri.

 

În aceiași ordine de idei, Galina Condrea s-a interesat despre granturile oferite de către cancelaria de Stat, prin intermediul Biroului relații cu diaspora, în cadrul programului „Diaspora Engagement Hub”, dar și despre Programul de dezvoltare locală, cu implicarea diasporei Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”.

 

Violina Donu, șefa adjunctă a Biroului relații cu diaspora i-a mulțumit Galinei Condrea pentru promovarea valorilor culturale autohtone în țara gazdă, Germania.

 

Totodată Violina Donu i-a vorbit dnei Condrea despre evenimentul care va avea loc la 17 septembrie, la Frankfurt, organizat de Agenția de Investiții, în parteneriat cu autoritățile naționale și la care sunt invitați conaționalii noștri, pentru a afla despre oportunitățile de a investi în țara de origine, dar despre instrumentele de susținere a afacerilor - atât cele de stat, cât și cele ale partenerilor de dezvoltare.

 

Mai multe detalii despre eveniment, subiecte și invitați sunt disponibile pe pagina:

 

https://www.facebook.com/events/673011121377040/?active_tab=discussion

 

Persoanele interesate se pot înregistra completând următorul formular:

 

https://rb.gy/pq3p5