Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Forumul Tinerilor Artiști Plastici la Ungheni se desfășoară în cadrul Programului guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub

Published on: Fri, 11/27/2020 - 14:32

În data de 26 noiembrie, în incinta Școlii de Arte Plastice din mun. Ungheni s-a desfășurat primul Master Class - Batic „Studiul formelor naturale vegetale și zoomorfe” din cadrul proiectului „Forumul Tinerilor Artiști Plastici”, implementat de Irina Robuleț, reprezentantă a diasporei noastre din România.

 

La eveniment au participat tineri din diverse licee ale mun. Ungheni. Participanții au fost încântați de tehnica nouă pe care au învățat-o și anume “batic”, spunând că este ceva diferit și foarte interesant pentru ei.

 

Proiectul „Forumul Tinerilor Artiști Plastici” a demarat cu o festivitate de deschidere în data de 21 noiembrie și reprezintă un mijloc de formare și educare a tinerilor în vederea valorificării artei, culturii și valorilor naționale, caracterizându-se prin organizarea unei serii de activități cu caracter cultural-artistic, și anume: trei master class-uri, o expoziție a lucrărilor realizate, concurs, ș.a.

  

Acest proiect este destinat tinerilor din mun. Ungheni, iubitorilor de artă și frumos, dornici să studieze și să transmită în continuare cunoștințele acumulate, contribuind la dezvoltarea societății și a mediului înconjurător.

 

NOTĂ: Activitățile sunt realizate în cadrul Sub-programului destinat tinerilor din diasporă, programul guvernamental de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, cu acoperirea cheltuielilor financiare din proiectul „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Subscribe to Agenda