Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Gabriela Cojocaru, tânăra talentată care cucerește China, a vizitat Biroul relații cu diaspora

Published on: Fri, 01/20/2023 - 15:48

Oamenii minunați ai țării, stabiliți peste hotare au luat cu ei imaginea  Moldovei și o răspândesc în întreaga lume. Cu toate acestea, cel mai lung drum și cea mai râvnită destinație, în perioada vacanțelor este locul de baștină. Se regăsește în cele menționate anterior și Gabriela Cojocaru, o tânără talentată și ambițioasă, care și-a găsit un loc sub soare tocmai în China.

 

Zilele acestea, echipa Biroului relații cu diaspora a salutat-o cu bucurie pe actrița, coregrafa și jurnalista care desfășoară o activitate intensă în țara de reședință. Jucând roluri în 6 producții cinematografice și filmând content pe rețele sociale, concetățeana noastră a ajuns la peste 2 milioane de urmăritori.

 

Din prima zi în care a ajuns în China, Gabriela Cojocaru a avut senzația de confort și sentimentul că a mai fost cândva în acele locuri, însușind foarte ușor limba chineză și adaptându-se la tradițiile culturale.

 

Visul invitatei este să creeze pârghii între instituțiile și oamenii valoroși din cele două țări, pentru a facilita proiectele investiționale, cu capital chinez, în țara noastră.

 

Nadejda Zubco, șefa Biroului relații cu diaspora i-a mulțumit Gabrielei Cojocaru pentru vizită și pentru efortul depus în valorificarea culturii autohtone. Totodată, șefa BRD a invitat-o pe carismatica actriță să urmărească activitatea Biroului și să se implice de la distanță în proiecte și Programe destinate membrilor diasporei.

 

Ne exprimăm recunoștința pentru frumoasa colaborare dintre BRD și deputații din Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai diasporei. Precizăm că printre obiectivele comune ale celor două instituții sunt identificarea, promovarea și valorificarea potențialului uman al cetățenilor RM, stabiliți peste hotare.