Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Încă o realizare obținută în cadrul Programului DEH - Programul de ghidare profesională „MentorMe JobAccelerator 2.0”

Published on: Tue, 11/22/2022 - 09:35

Rezultatele Programului Diaspora Engagement Hub continuă să bucure nu doar autorii de proiecte, dar și beneficiarii acestora. Într-o atmosferă caldă și destinsă, recent a avut loc, în format online, conferința de încheiere a proiectului din cadrul DEH „Programul de ghidare profesională „MentorMe JobAccelerator 2.0” -  o inițiativă unică a cărui finalitate a presupus continuarea primului curs specializat în consilierea și orientarea în carieră a tinerilor, în vederea inserției în câmpul muncii din Republica Moldova.

 

Autoarea proiectului, Dana Muntean, fondatoarea primei platforme de mentorat global „MentorMe”, împreună cu echipa sa și-a propus să stimuleze și să promoveze inițiative din diaspora, cu caracter inovator în educație, contribuind la dezvoltarea economică, socială și culturală a Republicii Moldova.

 

Grupul țintă al proiectului  „MentorMe JobAccelerator 2.0” l-au constituit tineri, cu vârstele cuprinse între 18 - 29 ani, domiciliați în Republica Moldova și proveniți din medii dezavantajate. În acest scop, autorii proiectului au colaborat cu reprezentanți din instituții publice de învățământ și instituții private. Iar în proces au fost implicați traineri atât din țară, cât și de peste hotare cu o vastă experiență în domeniile lor de activitate. Pentru o mai mare accesibilitate în rândul persoanelor cu nevoi speciale, cursul a fost adaptat tuturor beneficiarilor cu probleme de auz și hipoacuzice, integrând interpretarea video în limbajul mimico-gestual.

 

Conținutul trainingului online va fi disponibil în următorii cinci – șapte ani, constituind astfel un instrument accesibil și la îndemâna fiecărui tânăr, la distanța unui clic de acasă sau din biblioteca școlară. Persoanele interesate vor putea afla care sunt criteriile de bază la întocmirea unui CV sau a unei scrisori de intenție, dar și detalii privind desfășurarea interviului de angajare în câmpul muncii. Cursul va putea fi utilizat de toate categoriile de tineri, în special cei din medii dezavantajate, oferindu-le o șansă de viitor.

 

Proiectul „MentorMe JobAccelerator 2.0” s-a desfășurat în cadrul Programului guvernamental „Diaspora Engagement Hub”, subprogramul „Proiecte inovative ale diasporei”, implementat de Biroul relații cu diaspora cu susținere financiară din bugetul de stat. Proiectul a obținut și suportul Ministerului Educației și Cercetării prin programul de granturi pentru organizațiile de tineret și concursului național/local de proiecte pentru grupurile de inițiativă ale tinerilor.