Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DE PESTE HOTARE PENTRU ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN 30 OCTOMBRIE 2016

Published on: Fri, 09/30/2016 - 13:07

Pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016 vor fi deschise 100 de secții de votare peste hotare, mai multe decât la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

 

Secții de votare vor fi deschise în 33 de țări, 40 vor activa în sediul misiunilor diplomatice, iar altele 60 în alte locații determinate din timp.

 

Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia – 25, în România – 11, în Federația Rusă – 8 (cu trei secții de votare mai multe față de scrutinul precedent), în SUA – 7, Franța – 6, Portugalia și Spania – câte 4 secții de votare etc.

 

Numărul secțiilor de votare în străinătate a fost aprobat de guvern la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în urma unei ample analize și a evidenței misiunilor diplomatice privind numărul și repartizarea zonală a conaționalilor noștri din străinătate, având ca reper și numărul cetățenilor care s-au înregistrat în prealabil, demersurile asociațiilor din diaspora, dar și ținând cont de experiența de la alegerile din 30 noiembrie 2014.

 

Lista secțiilor de votare de peste hotare pentru alegerile prezidențiale o puteți accesa aici.