Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Mariana Juncu, reprezentantă a diasporei moldovenești din Turcia, în vizită la BRD

Published on: Thu, 02/11/2021 - 02:29

În data de 10 feruarie curent, la Biroul relații cu diaspora am primit vizita dnei Mariana Juncu, reprezentantă a diasporei moldovenești din Turcia, împreună cu DOR-ulețul Artur Üncü.

 

În discuții cu reprezentanții BRD, Mariana Juncu a relatat despre activitatea profesională pe care o desfășoară în domeniul medical, succesul și realizările colegilor de breaslă cetățeni moldoveni în diasporă, precum și specificul integrării în statul de destinație. Totodată, a fost abordat subiectul privind dezvoltarea Rețelei Diasporei Medicale Științifice, împreună cu USMF, și posibilitatea de conlucrare cu grupul de lucrători medicali în Turcia originari din Republica Moldova.  

 

De asemenea, s-a făcut referire la modalitatea de comunicare și interacțiune în cadrul comunității moldovenilor, problemele cu care se confruntă și posibilitățile de implicare în diverse activități comune. Desigur, un loc aparte în discuție a revenit depănării amintirilor și experienței din cadrul Programului guvernamental pentru copii DOR, ediție desfășurată online anul trecut.

 

Biroul relații cu diaspora și-a exprimat deschiderea spre colaborare și susținere a proiectelor comune, precum și schimbul continuu de informații utile cetățenilor RM din diasporă.