Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

O nouă ședință în cadrul Școlii Asociațiilor de băștinași

Published on: Tue, 11/23/2021 - 08:49

O nouă întrunire în cadrul Școlii Asociațiilor de băștinași, sub genericul ”Sărbători cu SENS acasă”, a avut loc la 19 noiembrie curent. Prticipanții, atât din diaspora cât și din țară, au discutat despre consolidarea comunităților de băștinași, despre dezvoltarea evenimentelor cu tradiție, dar și despre monetizarea sărbătorilor, pentru dezvoltarea proiectelor locale.

 

 Printre oaspeții ediției de vineri, a școlii Adb a fost și Victoria Dunford, președintele Asociației MAD-Aid și fondatoarea Complexului ”Phoenix” din Râșcani, care a împărtășit experiența sa cu participanții la webinar. De asemenea și reprezentanții altor trei asociații de băștinași au prezentat proiectele realizate, dar și ideile pe care intenționează să le materializeze în curând.

 

A fost o întâlnire de suflet, la care peste 60 de participanți s-au inspirat și se pregătesc deja pentru sărbători #CuDragAcasa. Următoarea ședință a Școlii AdB este în pregătire și va avea loc la 17 decembrie, începând cu ora 15.00, iar subiectul va fi unul foarte util pentru Asociațiile de băștinași din țară.

 

Amintim că, activitățile în cauză sunt organizate de către UNDP Moldova , în cadrul proiectului MiDL/Migrație si Dezvoltare Locală, în parteneriat cu CALM/Congresul Autorităților Locale din Moldova, Biroul relații cu diaspora și finațate de Swiss Cooperation in Moldova.