Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Perspectivele unei noi colaborări discutate în cadrul vizitei la Biroul relații cu diaspora a reprezentanților echipei PNUD Moldova

Published on: Tue, 11/23/2021 - 11:48

 

Olga Crivoliubic și Mihai Tanase, reprezentanți ai echipei PNUD Moldova, au vizitat Biroul relații cu diaspora, în contextul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente (etapa II)” finanțat de USAID Moldova și Guvernul Marii Britanii.

 

 

Dialogul s-a axat pe inițierea și desfășurarea unei campanii ample de informare pentru diasporă, referitor la alegeri și modalitățile de implicare. De asemenea, au fost stabilite reperele, pentru conceptul campaniei menționate anterior, fiind luate în calcul, activitatea și necesitățile diasporei/asociațiilor, în desfășurarea exercițiului de vot, precum și viziunea Biroului relații cu diaspora, privitor la modalitatea de a implica și interesa reprezentanții diasporei și liderii cu inițiativă, în acțiunile planului vizat.

 

 

Precizăm că, proiectul „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente (etapa II)” are drept obiectiv de bază creșterea integrității, transparenței și a incluziunii în procesele electorale din Moldova, printr-o administrare electorală independentă și credibilă, cu cetățeni proactivi și bine informați.

Biroul relații cu diaspora este partener al acestui proiect, împreună cu Agenția Servicii Publice, Agenția de Guvernare Electronică, Ministerul Educației și Cercetării, Serviciul Fiscal de Stat, Curtea de Conturi, organizațiile societății civile, mass-media.

 

Beneficiari ai proiectului sunt Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.