Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Peste 4000 de cetățeni din diasporă au vizionat spectacolul „Steaua fără nume”, în cadrul campaniei „Mărțișor în toată lumea”.

Published on: Wed, 04/24/2024 - 17:14

În perioada 6 martie - 12 aprilie, circa 4000 de cetățeni din diasporă au vizionat spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub, jucat de către actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Piesa de teatru a fost jucată în 10 orașe europene în care se află cele mai mari comunități de moldoveni, fiind tradusă și subtitrată în limbile: engleză, italiană, spaniolă și franceză.
 
Turneul european al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, desfășurat în cadrul campaniei guvernamentale „Mărțișor în toată lumea”, a demonstrat, încă odată, că domeniul culturii unește cetățenii aflați în diasporă. Declarația a fost făcută de către secretara de stat a Guvernului, Ana Calinici, în cadrul unei conferințe de totalizare a turneului.
 
„Păstrarea și promovarea identității naționale, prin promovarea culturii naționale și a limbii române, este o prioritate pentru stat, ca politică pentru diasporă, ceea ce este consemnat și în programele noastre. Este important pentru noi să menținem legătura cu moldovenii stabiliți peste hotare”, a subliniat Ana Calinici. Oficiala a menționat că Guvernul va continua să organizeze activități culturale pentru moldovenii aflați în afara țării.
 
Campania guvernamentală „Mărțișor în toată lumea” s-a desfășurat cu implicarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”, a Biroului Relații cu Diaspora, a Ministerului Culturii, a Ministerului Afacerilor Externe și a misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova din Portugalia, Germania, Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Irlanda și Belgia.