Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Posibilități de colaborare între Biroul relații cu diaspora și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă"

Published on: Wed, 03/31/2021 - 14:41

În data de 30 martie curent, șeful Biroului relații cu diaspora, Nadejda Zubco, a avut o întrevedere cu Eugenia Bejan, director general al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău.

 

Discuțiile s-au axat pe identificarea posibilităților de colaborare privind implementarea unor activități comune cu și pentru diaspora, cum ar fi: serate literare și lansări de carte; concursuri dedicate copiilor de peste hotare; programul de formare a profesorilor din Centrele Educaționale ale Diasporei; programul DOR, ș.a.

 

Biblioteca are experiența de a aduce reprezentanți ai diasporei mai aproape de publicul tânăr din Republica Moldova cu prezentări de carte, transfer de cunoștințe, ș.a. Iar datorită digitalizării unor produse (expoziții virtuale, quizz-uri, catalog online), ușor de accesat pe pagina web: (www.bncreanga.md), aceasta poate ajunge cu ușurință și la copiii din diasporă.

 

Instituția oferă acces la patrimoniul cultural naţional şi universal, la surse şi tehnologii informaţionale moderne, la servicii, programe şi activităţi informativ-culturale, promovând lectura prin intermediul diferitor programe și evenimente (Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, Concursul republican de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, Campania Națională „BiblioMobilizarea Pro Lectura”, Campania Națională „Să citim împreună!”, Festivalul „Zilele Creangă”, Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, diverse concursuri de lectură și creație, cluburi, cenacluri).