Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Raport privind organizarea și desfășurarea Zilelor Diasporei 2022

Published on: Thu, 09/15/2022 - 14:21

După doi ani în care pandemia ne-a ținut la distanță, în acest an s-a reușit organizarea Zilelor Diasporei cu genericul “Țară mică – inimă mare”. Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, atât cu prezență fizică, cât și online și a întrunit cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți peste hotare, oferindu-le posibilitatea de a comunica cu oficiali de rang înalt, cu reprezentanți ai instituțiilor de stat, dar și cu parteneri de dezvoltare ai țării.

 

La deschiderea oficială a evenimentului au fost prezenți reprezentanți ai diasporei  din 19 țări: Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Bulgaria, Romania, SUA, Georgia, Portugalia, Belgia, Polonia, Irlanda, Iordania, Ungaria, Kazahstan, Canada, Liban, Kîrgîstan, Austria.  

 

Pe durata evenimentului au urmat sesiuni tematice privind votul electronic, serviciile publice accesibile la un click distanță, dar și ateliere care au inclus istorii de succes din diasporă. După ce participanții au depănat amintiri și au retrăit emoții pline de contraste, a urmat un program cultural, în cadrul căruia au evoluat artiștii din diaspora, care oriunde în lume s-ar afla, promovează cultura și tradițiile naționale. Prin prezența lor scenică deosebită, aceștia au reușit să transmită publicului emoția și sentimentul dragostei și dorului de casă. La final, participanții au venit cu sugestii și propuneri privind buna organizare a următoarelor ediții ale Zilelor Diasporei.

 

Raportul integral privind desfășurarea Zilelor Diasporei 2022, vă rugăm să îl găsiți în linkul următor:

https://brd.gov.md/sites/default/files/document/attachments/raport_zilele-diasporei_2022.pdf