Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Reprezentanta diasporei din Franța, Galina Îndoitu, în vizită la BRD

Published on: Mon, 07/12/2021 - 11:57

În data de 9 iulie curent, la Biroul relații cu diaspora am primit vizita dnei Galina Îndoitu, reprezentantă a diasporei moldovenești din Franța, membră a Asociației „Papillon Dor” și fondatoarea platformei digitale SMarketoo - primâtes.

 

În cadrul discuțiilor, a fost abordat subiectul Rețelei Diasporei Medicale Științifice și colaborarea cu USMF. De asemenea, s-a făcut referire la activitatea Asociației, unele proiecte sociale / de filantropie inițiate pentru cetățenii din Republica Moldova, instrumente de suport pentru afaceri, precum și identificarea metodelor de îmbunătățire a mecanismelor de comunicare cu diaspora din Franța.

 

Desigur, un loc aparte în discuție a revenit Congresului Diasporei, ediția 2021 și programului guvernamental pentru copii DOR, ce urmează să fie desfășurate în luna august. Au fost oferite informații privind programul „Guvernul mai aproape de tine” și au fost formulate sugestii pe marginea Platformei de comunicare pentru diaspora în domeniul DMD.

 

Biroul relații cu diaspora și-a exprimat deschiderea spre colaborare și susținere a proiectelor comune, precum și schimbul continuu de informații utile cetățenilor RM din diasporă.