Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Ședința de lucru a reprezentanților Biroului relații cu diaspora și Agenției de Investiții a Republicii Moldova

Published on: Sat, 04/17/2021 - 15:45

La 15 aprilie curent a avut loc ședința de lucru a reprezentanților Biroului relații cu diaspora și Agenției de Investiții a Republicii Moldova.
 
În cadrul ședinței șeful Biroului relații cu diaspora, Nadejda Zubco și Directorul General al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc au prezentat domeniile de activitate, programele și provocările cu care se confruntă instituțiile.
 
Agenția de Investiții este responsabilă de promovarea imaginii țării, promovarea exporturilor, promovarea turismului, susținerea activității investiționale, protejarea investițiilor, implementarea diplomației economice.
 
Biroul relații cu diaspora, ca subdiviziune a Cancelariei de Stat, este responsabilă de politica de stat în domeniul relațiilor cu diaspora, valorificarea potențialului uman și material al diasporei, păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a moldovenilor de peste hotare.
 
În cadrul ședinței au fost abordate și aspectele de colaborare pe viitor, privind promovarea programelor, proiectelor investiționale, turistice cu implicarea Diasporei și elaborarea unui plan de activități comune.