Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Subiectul privind dezvoltarea unor proiecte sociale, discutat la Guvern cu directoarea organizației britanice de caritate MAD-Aid, Victoria Dunford

Published on: Wed, 09/06/2017 - 16:37

Astăzi, 6 septembrie, Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu fondatoarea şi directoarea organizației britanice de caritate MAD-Aid, Victoria Dunford.  La întrevedere a participat șefa Biroului relații cu diaspora, Olga Coptu.

 

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre unul dintre cele mai importante proiecte ale organizației, Centrul pentru copii cu dizabilități „Phoenix” din raionul Râșcani, dar şi despre viitorul proiect privind deschiderea unui azil de bătrâni, care  să devină sustenabil economic.

 

Premierul a exprimat recunoștință pentru grija și investițiile făcute în deschiderea și desfășurarea activității Centrului, accentuând importanța unor astfel de proiecte pentru cetățenii noștri, care au nevoie de aceste servicii. În acest context, Pavel Filip a menționat că țara noastră are nevoie de ajutorul cetățenilor săi plecați peste hotare pentru a face schimbări în bine, care vor fi resimțite de fiecare cetățean în parte.

 

Totodată, Prim-ministrul a exprimat deschiderea Guvernului pentru a oferi tot suportul necesar în realizarea proiectelor sociale.

 

Cu ocazia vizitei sale la Guvern, Victoria Dunford împreună cu soțul ei John Dunford s-au întâlnit cu echipa Biroului relații cu diaspora pentru a discuta detalii despre ajutorul umanitar care urmează să sosească în Republica Moldova, precum și unele posibilități de implicare a autorităților în vederea asigurării suportului necesar.

 

Organizația MAD-Aid contribuie la ameliorarea standardelor de îngrijire medicală și a calităţii vieţii pentru persoane cu dizabilităţi fizice care locuiesc în zona rurală a Republicii Moldova, precum şi la ameliorarea condiţiilor de instruire a copiilor cu dizabilităţi. Fondatoarea MAD-Aid, Victoria Dunford este conaționala noastră stabilită de câțiva ani în Marea Britanie, cunoscută pentru actele de caritate și o atenție deosebită față de persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova.

Subscribe to Agenda