Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Tabără de fotbal organizată de membrii fundației ”Noroc Olanda”

Published on: Thu, 09/09/2021 - 15:36

Tabără de fotbal organizată de membrii fundației ”Noroc Olanda”

 

La sfârșitul lunii august curent, membrii Fundației ”Noroc Olanda” din Regatul Țărilor de Jos au organizat o tabără, pentru echipa de fotbal a Clubului Sportiv ”Atletic Strășeni”. În acest scop, a fost lansată o campanie de colectare de fonduri, astfel în scurt timp  cei 14 tineri din Moldova au fost primiți cu multă căldură, de către președintele clubului de fotbal ”SV Hoofddorp”, dar și de către conaționalii noști din Regatul Țărilor de Jos, care au cazat oaspeții de la Strășeni.

 

După 33 de ore de drum echipa de fotbal din Moldova a jucat primul meci amical cu echipa semenilor săi, din orașul Hoofddorp ”SV Hoofddorp”. Meciul a avut un scor record de 20-0, în favoarea ”Atletic Strășeni”, cu toate acestea învingătoare a ieșit  prietenia.

 

În perioada sejurului în Regatul Țărilor de Jos, fotbaliștii de la CS ”Atletic Strășeni” au avut 3 competiții regionale, 2 antrenamente de învățare a tehnicilor olandeze și franceze de fotbal, dar și un amplu program de relaxare și socializare, printre care, câteva excursii și o vizită la Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos.

 

Liderul Fundației ”Noroc Olanda”, Dorina Baltag a postat un mesaj de mulțumire și gratitudine, pentru conaționalii care au susținut acest proiect: ”Sunt recunoscătoare pentru o săptămână plină de activități, voie bună, emoții, adrenalină și lecții învățate, în urma desfășurării taberei de fotbal pentru echipa de la CS ”Atletic Strășeni”! Jos pălăria pentru fiecare dintre noi, cei care ne-am implicat și dedicat, așa cum am putut: de la organizare și coordonare, până la un share, un contact, o vorbă bună, donații, găzduire, un gând bun, o rugăciune  ”, a scris Dorina Baltag pe pagina sa de Facebook.

 

Amintim că, tabăra de fotbal a luat naștere în urma vizitei de lucru, în Republica Moldova, a Vioricăi Hagagg, membră a fundației ”Noroc Olanda”, în a doua jumătate a lunii iulie curent.