Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Tineri din diasporă instruiți în cadrul proiectului ,,Consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente"

Published on: Mon, 09/11/2023 - 09:11

Biroul relații cu diaspora a început luna septembrie cu o activitate pentru tinerii din diasporă. Este vorba despre cursul de instruire organizat recent la Holercani, la care au participat tineri din Republica Moldova, stabiliți peste hotare.

 

Aceștia au aflat lucruri interesante ce țin de procesul electoral în diasporă, despre rolul diasporei în promovarea participării civice, despre parteneriatul social, precum și despre importanța angajamentului civic și creșterea nivelului de implicare.

 

Participanții la cursul de instruire au fost îndrumați de către Doru Curoșu, trainer cu o experiență internațională de 10 ani în domeniul educației non-formale.

 

Prezentă la eveniment, Nadejda Zubco, șefa Biroului relații cu diaspora a salutat tinerii curioși și dornici pentru a cunoaște lucruri noi și interesante despre diplomație și rolul societății în procesul de luare a deciziilor. Șefa BRD a apreciat deschiderea participanților pentru subiectul abordat, dorindu-le să devină adevărați ambasadori ai democrației civice. În aceiași ordine de idei, Nadejda Zubco i-a mulțumit expertului Doru Curoșu, pentru timpul dedicat instruirii tinerilor din diasporă, dar și pentru experiența valoroasă transmisă acestora.

 

Cursul de instruire face parte din campania dedicată implicării civice și vizează tinerii pro activi care locuiesc în prezent în străinătate. Iar scopul acestuia este de a promova importanța spiritului cetățenesc al tinerilor din diasporă, în contextul perioadelor electorale și nu doar. Totodată acesta are rolul de a crea conexiuni între grupurile de inițiativă din diasporă și organizații locale de tineri din Republica Moldova.

 

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului ,,Consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente" implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora și cu sprijinul financiar al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău acordat prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și poporului american oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).