Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Un nou curs de instruire pentru profesorii din Centrele Educaționale ale Diasporei

Un nou program de instruire pentru profesorii din Centrele Educaționale ale Diasporei
 
La 19 august, curent a avut loc conferința de deschidere a cursului de instruire pentru profesorii din Centrele Educaționale ale Diasporei. Evenimentul se află la a treia ediție și este organizat de Biroul relații cu diaspora în colaborare cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni.
 
Acest Program este realizat cu suportul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, faza a II-a, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).
 
Printre oaspeții conferinței au fost și dna Adriana Cazacu, Secretar de Stat la Ministerul Educației și Cercetării și dna Ludmila Pavlov, șef adjunct, Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor, din cadrul aceluiași minister. Atât dna Cazacu, cât și dna Pavlov a au anunțat deschiderea și susținerea ministerului de resort pentru Programul de formare dedicat profesorilor din Centrele Educaționale ale Diasporei.
 
Nadejda Zubco șefa Biroului relații cu diaspora a salutat profesorii din diaspora și oaspeții evenimentului și a menționat următoarele: ”Apreciem enorm de mult investițiile spirituale, pe care le faceți și dv, dragi conaționali. Conștientizăm faptul că sacrificați acest timp, pe care îl dedicați copiilor din diaspora, în defavoarea timpului petrecut alături de cei dragi, dar ne bucurăm pentru rezultatele pe care le obțineți și să știți că fiecare dintre dv, prin implicarea sa, scrie istoria acestei țări.”
 
Precizăm că, de această dată la curs s-au înscris peste 20 de profesori din diaspora, din țări precum Italia, Irlanda, Germania, Marea Britanie, Elveția, Portugalia, iar activitățile propriu-zise se vor desfășura prin skype, în perioada august-septembrie, curent. Scopul evenimentului este de a dezvolta competențele profesionale ale cadrelor didactice ce activează în Centrele Educaționale ale Diasporei, în vederea sporirii interesului copiilor pentru învățarea limbii române, dar și pentru a stimula abilitățile de comunicare ale acestora, precum și cultivarea sentimentului de apartenență lingvistică și culturală la țara de origine a părinților lor.