Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Urmează a fi stabilite relații de colaborare între Biroul relații cu diaspora și Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Published on: Thu, 04/01/2021 - 16:38

Astăzi a avut loc întrevederea reprezentanților Biroului relații cu diaspora (BRD) și Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova (BNRM).

 

În cadrul discuțiilor, șeful BRD, Nadejda Zubco, a relatat despre intenția de colaborare pentru implementarea unor activități comune cu participarea scriitorilor autohtoni / din diasporă, asociațiilor de moldoveni, centrelor educaționale, ș.a. Totodată, Elena Pintilei, director general al BNRM, a exprimat deschiderea de a aduce resursele patrimoniului cultural național mai aproape de cetățenii noștri stabiliți peste hotare.

 

Pârghiile de conlucrare între cele două instituții urmează a fi trasate în contextul programelor deja existente: Diaspora Engagement Hub, Diaspora*Origini*Reveniri, precum și prin dezvoltarea noilor inițiative. În acest sens, au fost stabilite câteva direcții distincte: diplomația culturală (idee concepută de regretatul Valeriu Turea, șef BRD); Moldavistica; menținerea dialogului și promovarea scriitorilor din diasporă, ș.a.