Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Vizita la BRD a președintelui Societății Culturale Române „DACIA” din Karaganda, Kazahstan

Published on: Fri, 05/28/2021 - 21:27

Astăzi, în vizită la BRD a fost dl Nicolae Plushkis, președinte al Societății Culturale Române „DACIA” din Karaganda, Kazahstan (înființată în 2005), care desfășoară proiecte și inițiative cu caracter socio-cultural și oferă suport informațional migranților noștri în Kazahstan, dar și Kîrgîzstan. De asemenea, în cadrul Asociației activează un ansamblu etno-folcloric și un Centru Educațional de studiere a limbii române, care are misiunea de a promova limba română, cultura și tradițiile în rândul copiilor din diasporă, generația a II-a și a III-a, din această țară de destinație.

 

Discuțiile s-au axat pe schimbul de informații privind activitățile desfășurate în cadrul Asociației și idei de acțiuni care urmează a fi întreprinse în comun pe parcursul perioadei următoare, inclusiv, în contextul Congresului Diasporei 2021, precum și îmbunătățirii mecanismelor de suport pentru reprezentanții diasporei din regiune.

 

În acest context, BRD a donat cu drag pentru copiii ansamblului și Centrului manuale „Învățăm Limba Română Împreună” nivelul A1 și A2, precum și un set de carte din partea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.