Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Zilele Diasporei cu genericul „Diaspora reîntoarsă, acasă se implică” sărbătorite la Călărași

Published on: Wed, 08/25/2021 - 14:02

La 23 august curent, la Muzeul de istorie și etnografie din or. Călărași ”Dumitru Scvorțov- Russu” a avut loc cea de-a treia ediție a Zilelor Diasporei, cu genericul ”Diaspora reîntoarsă, acasă se implică”.

 

În cadrul evenimentului au fost expuse fișe de promovare cu fotografii și un scurt CV, prezentând istoriile de succes ale cetățenilor din Călărași, care în trecut au fost stabiliți dincolo de hotarele țării, iar astăzi au revenit și sunt oameni de succes acasă și se implică activ în diferite domenii pentru a contribui la prosperarea și îmbunătățirea imaginii localității de baștină.

 

De asemenea, a fost prezentată expoziția de informare despre cei mai activi membri ai diasporei: „Călărășenii din Diaspora cu istorii de succes”, înfățișând publicului larg 15 persoane care s-au realizat dincolo de hotarele țării, dar nu uită de unde le sunt rădăcinile.

 

În acest context, Biroul relații cu diaspora a înmânat diplome de merit celor mai activi migranți reîntorși pentru implicarea civică, devotament și deschidere, dar și pentru suportul oferit în dezvoltarea și implementarea proiectelor de dezvoltare ale orașului Călărași.

 

Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu amenajarea unui târg în scuarul Muzeului, unde au fost expuse produse locale ale micilor producători, obiecte de artizanat ale meșterilor populari, dar și produse de patiserie.

 

Amintim că, pe parcursul lunii august se desfășoară mai multe evenimente dedicate diasporei, atât la nivel Central cât și la nivel local.