Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Casa de cultură din s. Sărata Veche a căpătat un nou aspect datorită programului „DAR 13”

Published on: Wed, 03/15/2023 - 10:55

În satul Sărata Veche, r-nul Fălești, în perioada estivală se organizează atât tabere pentru copiii din diasporă, cât și diverse evenimente culturale. Întrucât sala de festivități a casei de cultură are doar 450 de locuri, majoritatea dintre concerte se desfășoară în aer liber. Astfel, restaurarea fațadei casei de cultură și amenajarea teritoriului aferent acestei clădiri a fost una dintre prioritățile Autorității publice locale și a Asociației de băștinași, iar în perioada martie-octombrie 2022, cu suportul financiar al programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” s-a reușit realizarea acestui obiectiv important.

 

„Prin intermediul programului „DAR 1+3” am contribuit cu drag la amenajarea curții casei de cultură în semn de recunoștință pentru baștina de unde au pornit rădăcinile familiei noastre – Sărata Veche”, au afirmat soții Vladimir și Angela Baxan, originari din satul Sărata Veche, r-nul Fălești, stabiliți cu traiul în Italia.

 

Costul total al proiectului a constituit aproximativ suma de 718 mii de lei, dintre care 250 de mii de lei - contribuția Guvernului Republicii Moldova, cca 355 mii de lei au fost alocați de Primăria satului Sărata Veche, agenții economici – 100 de mii de lei, iar cetățenii din diasporă au venit cu un suport financiar în valoare de 13 mii de lei.

 

Vă reamintim că dosarele de participare la programul „DAR 1+3” pot fi depuse până pe data de 22 martie ora 23:59.