Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Au fost desemnate 6 proiecte câştigătoare în cadrul subprogramului „Proiecte inovative ale diasporei”

Published on: Fri, 10/04/2019 - 13:22

Biroul relații cu diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat anunță lista beneficiarilor, ale căror proiecte au fost declarate câștigătoare în cadrul Programului guvernamental de granturi tematice DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH), subprogramul ”Proiecte inovative ale diasporei”. 

 

În urma evaluării şi selectării, comisia a desemnat 6 proiecte câștigătoare din cele 30 dosare depuse în perioada 29 august – 15 septembrie 2019, pentru subprogramul „Proiecte inovative ale diasporei”, după cum urmează:   

 

  1. Grozavu Nistor (Franța) - „Inteligența artificială: cercetare și formare”;
  2. Drăgălin Elena (SUA) - „Ecovillage Badragi”;
  3. Creiderman Chira (Ucraina) – „Agenții schimbării: tinerii care vor să transforme comunitatea”;
  4. Rață Doina (Germania) - „Aventurile Fetiței cu Surprize”;
  5. Tarlev Tudor (Olanda) - „Moldova Autodidactă – Proiect Pilot de pregătire a facilitatorilor pentru crearea centrelor rurale de auto didactică și învățare continuă”;
  6. Spătaru Tudor (SUA) – „Soluție ecologică și economică de sortare a nămolurilor cu miros neplăcut de la stațiile de epurare a apelor uzate din Republica Moldova”.

 

Proiectele selectate întrunesc toate condițiile, conform regulamentului de aplicare la sub-program și au scopul implementării în Republica Moldova a proiectelor și activităților cu caracter inovator din diferite domenii, bazate pe transferul de cunoștințe, experiențe și bune practici internaționale. Acestea vor fi finanțate cu suma de 50 mii lei per grant.

 

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a. Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.