Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

”CU DRAG, DIN MOLDOVA” – O SEARĂ DE ARTĂ ȘI CULTURĂ NAȚIONALĂ ÎN SUA

Published on: Sat, 05/10/2014 - 00:00

10 mai 2014, Philadelphia/Chișinău - Grupul Social ”Promovăm Moldova@New York” organizează pe 10 mai evenimentul cultural ”CU DRAG, DIN MOLDOVA” (FROM MOLDOVA, WITH LOVE) - o seara de artă și cultură națională în SUA. Evenimentul are ca scop promovarea culturii naționale, stabilirea parteneriatelor locale, consolidarea comunității de moldoveni din statele New Jersey, New York și Pensilvania, precum și din alte state din SUA. Pe durata evenimentului va fi organiză și o campanie de colectare de fonduri.

Evenimentul va avea loc în orașul Philadelpia din statul Pensilvania, SUA. Programul include inaugurarea unei expoziții de artă a pictorilor moldoveni “MOLDOVA MEA”, prezentarea colecției vestimentare ”Natalyeea”, concert de muzică ușoară și populară, concurs pentru cel mai frumos costum național și degustarea vinurilor și bucatelor tradiționale moldovenești. Pe durata evenimentului va fi organizată și o campanie de colectare de fonduri pentru organizația de caritate din Moldova Regina Pacis (http://tinyurl.com/n2bazp9).

Această inițiativă este organizata sub egida Ambasadei Republicii Moldova în SUA și a Biroului pentru relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova. De asemenea, evenimentul este susținut de parteneri din SUA, Canada și Moldova (Salveto Imports, Restaurant Moldova, Puglia Center of America, Libraria Paginilor Românești, Wine.md, Chateau Vartely, Moldova House, s.a.).

”Promovăm Moldova @ New York” este un grup social format din cetățeni originari din Republica Moldova, interesați să promoveze imaginea Republicii Moldova în SUA. Pe parcursul a patru ani de existență, această comunitate a organizat reuniuni lunare ”Moldovan Happy Hours în New York”, a găzduit întâlniri cu personalități oficiale ale Republicii Moldova în SUA, a inițiat campanii de colectare de fonduri pentru organizații de caritate din Moldova, a participat la organizarea sărbătorilor naționale pentru diaspora moldovenească din New York și Washington DC. 

Mai multe informații pot fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului FROM MOLDOVA, WITH LOVE:  https://www.facebook.com/events/784668001544603/?fref=ts